Sail Den Helder 2017 gaat officieel door

Alle lichten staan op groen. Den Helder krijgt in 2017 zijn vijfde Sail-evenement. Dat moet in omvang minstens de succesvolle edities van 2008 en 2013 evenaren, aldus de organisatie. Er wordt opnieuw nauw samengewerkt met de Koninklijke Marine.

Organisatie kan in januari vol aan de slag

Het is een tijdje spannend geweest, maar inmiddels zijn er genoeg toezeggingen binnen om de begroting van netto 1,55 miljoen euro dicht te krijgen. ,,We hebben nu viervijfde van de financiën rond en voldoende uitzicht op de rest’’, aldus Sail-directeur Eef van den Broek. ,,Er is aan geld 1,9 miljoen euro nodig, we gaan er vanuit dat we daarvan zelf 3,5 ton aan Sail-inkomsten binnenhalen.’’

Naast provincie en de gemeenten Den Helder en Texel hebben ook grote en kleinere bedrijven en detailhandel positief gereageerd, aldus Van den Broek. Met Schagen en Hollands Kroon wordt nog overlegd. Vanaf januari betrekt de organisatie op Willemsoord kantoorruimte en beginnen de daadwerkelijke voorbereidingen. Jeannette Blijdorp, die directeur is geweest bij de laatste Sail-edities in Den Helder en Amsterdam, gaat weer op zoek naar bijzondere zeilschepen.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *