Sail/Marinedagen 2013 in evenemententop 50 op plek 31

De Marinedagen, gecombineerd met Sail, stond op plaats 31 in de TOP 50 Ranglijst vrij toegankelijke publieksevenementen. Deze ranglijst wordt jaarlijks opgemaakt door Respons en werd dat jaar aangevoerd door de Vierdaagse van Nijmegen. De verwachting is natuurlijk dat in 2017 Sail Den Helder weer in deze lijst voorkomt.

Bij het samenstellen van de lijst werd niet alleen gekeken naar bezoekersaantallen, maar ook naar de aandacht die de media aan het evenement heeft geschonken én de hoeveelheid mensen die erover schreven op sociale media als Twitter en Facebook. Er is een aparte top 50 gemaakt voor gratis en niet-gratis toegankelijke evenementen.

De Marinedagen staan op 31, maar een woordvoerster van Respons liet weten dat deze plek geldt voor het gecombineerde evenement Marinedagen/Sail. Het is overigens het enige evenement uit Den Helder dat op de lijst(en) voorkwam. Het scoorde beter dan onder meer de intocht van Sinterklaas in Amsterdam, het Dickens Festijn in Deventer en Vlaggetjesdag in Scheveningen.

Top 5

1 – Vierdaagse Nijmegen
2 – ABN AMRO Marathon Rotterdam
3 – Uitmarkt Amsterdam
4 – 3FM Serious Request/Glazen Huis
5 – Robin Rotterdam Unlimited
31 – Marinedagen Den Helder

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *