DelfSail goed bezocht

Het evenement DelfSail in Delfzijl heeft in vijf dagen een half miljoen bezoekers getrokken. Dat was niet door het organisatie gehoopte aantal van 600.000. Volgens directeur Cor Boots hield de regen de eerste twee dagen veel mensen thuis. Boots spreekt desondanks van een geslaagd evenement. Honderden schepen verlieten aan het eind van de middag en het begin van de avond de haven van Delfzijl, waarmee een eind kwam aan de zesde editie van DelfSail, schrijft RTV Noord.

DelfSail begon afgelopen woensdag. Het afgelopen weekend waren in Delfzijl ruim 200 schepen te bewonderen, waaronder de grootste vloot van varend erfgoed ter wereld en tientallen tallships. Het was zeven jaar geleden dat DelfSail voor het laatst werd gehouden. In de jaren daarna kreeg de organisatie de begroting niet rond.

Het was een mooi evenement voor de liefhebbers in aanloop van SAIL Den Helder 2017.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *